Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/61/161461/xn--ldse-5qab.nu/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

BARN & UNGA I LÖDÖSE

TILLSAMMANS FÖR BÄTTRE VARDAG & FRAMTID NYHETER INOM SKOLAFRITIDSGÅRD & NATTVANDRING

SKOLA & OMSORG


I Lödöse finns det 2 kommunala förskolor - Klosterängens & Gossagårdens förskola samt en fristående förskola - Naturmonterssori Väst. Gossagårdens förskola finns belägen på ängen nedanför Ekeberg. Planen är att en tillfällig modul ska komma på plats så fort som möjligt, senast innan senhösten.När den provisoriska lokalen är på plats börjar arbetet med att planera för en permanent förskola, som senare ska ersätta den provisoriska. Tingbergsskolan är Lödöses Grundskola (F-6) och har cirka 235 elever.
Här finns det även grundsär- och gymnasiesärskola - Solhagaskola. Med sina unika lokaler erbjuder skolorna möjligheter till individanpassningar såsom egen ingång eller tillgång till eget klassrum och basplats.

För mer info kring Utbildning och Barnomsorg i Lilla Edets kommun använd knappen nedan:


SKOLA


Tingbergsskolan ligger i Lödöse med ett naturskönt läge mellan Göteborg och Trollhättan. Det är en F-6 skola och har cirka 235 elever. Lunch serveras varje skoldag i Tingbergsskolans matsal. Maten är tillagad i Fuxernaskolans centralkök. Moderna pedagogiska hjälpmedel är en integrerad del av elevernas vardag. Varje elev i årskurs 4-6 har en egen surfplatta. Varje elev i årskurs 7-9 har en egen PC. Elever i årskurs F-3 har tillgång till IT-verktyg; dator, surfplatta eller liknande.

Särskola – Solhagaskolans grundsärskola och gymnasiesärskola ligger i nära anslutning till varandra. Med sina unika lokaler erbjuder skolorna möjligheter till individanpassningar såsom egen ingång eller tillgång till eget klassrum och basplats. Skolan vänder sig till elever med autism eller autismliknande tillstånd och utvecklingsstörning. Eleven skall vara inskriven i särskolan eller gymnasiesärskolan.

För mer info kring skolans verksamhet besök Tingbergsskolans Facebook sida samt Solhagaskolans websida.


FÖRSKOLA


Lödöse utvecklas i hög fart vilket ökar trycket på platser inom barnomsorgen. Nära Lödöses Centrum finns det Klosterängens förskola med avdelningar för 1-3, 2-4 och 3-5 åringar. För att möta ökade behövet inom barnomsorgen öppnades Gossagårdens förskola i januari 2016. Den ligger i området Ekeberg i södra Lödöse. Förskolan består av 1-5 årsavdelningar samt ett mottagningskök.
I anslutning till Lödöse centrum finns det även en fristående förskola – Naturmontessori Väst. Förskolan har egen barnomsorgskö och anmälan görs direkt till dem.
För mer info se webblänkar nedan.


MUSIKSKOLA


Den kommunala Musikskolans huvudlokaler finns i Folkets Hus i centrala Lilla Edet men undervisningen bedrivs  även i "Gula villan" vid Tingbergsskolan i Lödöse. Det erbjuds en hög kvalitativt undervisning som är anpassad till varje barns behov. Musikskolans ambition är att erbjuda en varierad och mångsidig musikrepertoar. Allt från klassiskt till modernt, såväl notbunden som gehörsbaserad musik.

För mer info använd knappen nedan


HJÄLP & OMSORG


Behov av stöd och service från samhället varierar i livets olika skeenden och utifrån hur livssituationen ser ut. I Lilla Edets kommun ska alla medborgare få det stöd de behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Via knappen nedan hittar du mer information om den hjälp och det stöd som kommunen kan ge till barn, ungdomar, vuxna och äldre i Lilla Edets kommun.

 


KOOPERATIVET MED FOKUS PÅ BARN & UNGA


Det finns ett stort engagemang bland Lödöse borna och viljan att investera sin tid i olika gemensamma projekt/initiativ som stärker grundpelarna för samhällets utveckling. Nedan hittar du några förslag på olika initiativ med ett gemensam mål att göra Lödöse till en plats där alla kan trivas och utveckla ens fulla potential.


 

FRITIDSGÅRD


 På Tingbergsgården bredvid Tingbergsskolan i Lödöse kan du umgås med kompisar, spela spel, biljard, pingis, köpa fika och ibland bakar eller lagar vi mat tillsammans. Fritidsgården drivs av den ideella föräldraföreningen Tingbergsgårdens ungdomsfritidsförening (TUFF). Barn och ungdomar från årskurs 4 och uppåt är välkomna!

Öppettider:
Tisdagar 18-20.30
Torsdagar 18-20.30

Följ oss gärna via vår Facebook sida!


NATTVANDRARNA


Nattvandringen kom till genom ett initiativ från några föräldrar i Tingbergs föräldraförening. I dagsläget organiserar vi nattvandring varje veckoslut då vi ser att behovet är störst då. Nattvandrarna i Lödöse är organiserade som en underförening till riksnätverket ”Nattvandrare i Sverige”.
Varför är det så viktigt med nattvandring? Varför är det så viktigt med nattvandring? Nattvandring skapar en social trygghet för ungdomar i samhället vi lever i. När vuxna och unga vuxna syns ute minskar risken för drogmissbruk. våld, skadegörelse och annan kriminalitet bland ungdomar. Med nattvandring skapar vi ett naturligt och socialt kontaktnät mellan vuxna och ungdomar.

Följ oss via våra Facebook sida!


FÖRÄLDRAFÖRENING


Det finns två aktiva Föräldragrupper i Lödöse. Föräldrarådet för förskolor i Lödöse/Nygård & “Föräldrarådet Tingbergsskolan som bearbetar frågor kring Skolverksamhet F-åk6. 
Föräldrarådet för förskolor i Lödöse/Nygård är öppen för föräldrar till barn som gr i dessa förskolor:
Klosterängens förskola 1 o 2 /Nygårds förskola / Gossagårdens förskola.

Följ gärna denna grupp på Facebook där det finns mötesinbjudningar, diskussioner och protokoll från föräldrarådets möten.