Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/61/161461/xn--ldse-5qab.nu/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

BYGGA & BO

HITTA HEM I NATURNÄRA LÖDÖSE LÖDÖSE NYTTNYA BYGGPROJEKT

BYGGA I LÖDÖSE

LEDIGA TOMTEREkeberg ligger i södra delen av Lödöse och på gång- och cykelavstånd till skola, idrottsanläggningar, livsmedelsbutik, matställen, museum, bibliotek, natur och pendelstation för regiontåg.
På Ekeberg i Lödöse kan du  köpa tomt och bygga i egen regi.


HUSBYGGARE

MED AKTUELLA PROJEKT I LÖDÖSE SNICKAR CARLSSON

MYRESJÖHUS

SMÅLANDSVILLA


 

BO I LÖDÖSELödöse centrum erbjuder en lokal service för att bemöta invånarnas behov. Där finns det bekvämligheter såsom mataffär (Ica Matkassen) med Postens service punkt, idrottsanläggningar och restauranger. Biblioteket är inrymt i Lödöses arkeologiska Museum.
Vid Statoils Bensinstationen hittar du även en ytterligare service punkt Direkten där du kan betala räkningar/lösa in värdeavier, lämna/hämta försändelse via DHL & Privpak. I februari 2015 öppnades det en Trygghetsboende med 15 lägenheter och en Vårdcentral MedPro på bottenvåningen. Lödöse växer i hög fart och med det tillgängligheten till service. Samhällets utveckling kommer att följa kommunens Fördjupad översiktsplan (FÖP) för Lödöse. (se länken nedan)

Via KOMMUNKARTAN kan du söka närmaste Badplatser, Återvinnings stationer, Bibliotek, Cykelvägar, Skolor m.m

OBS! Under “FÖRETAGARE” i meny fältet hittar du lista med tjänster/produkter levererade av Egna Företagare (Frisörer, Massageterapeuter, Snickare, Stenläggare m.m) etablerade i Lödöse med omnejd.

PENDELSTATION


LÖDÖSE SÖDRA Pendelstation invigdes år 2012.
Att det blev just Lödöse Södra beror på att det är en optimal placering med 45:an som korsningspunkt och det faktum att Lödöse utgör en viktig knytpunkt mellan Göteborg, Trollhättan och Vänersborg.

Vi har en 15 min. trafik under morgon- och eftermiddagsrusning och däremellan går det ett Västtåg varje 30min – 1timme.

Du kan även ta en pendeltag från närliggande pendelstation i Älvängen. Härifrån går tågen med kvartstrafik under högtrafik och med halvtimmestrafik däremellan.

Restiden med regiontåg mellan Lödöse Södra och Göteborg är 26 minuter och mellan Lödöse Södra och Trollhättan är den 12 minuter. Det finns ett väl utbyggt busslinjenät som knyter samman alla kommunens tätorter (Lilla Edet, Göta, Lödöse, Nygård, Prässebo, Hjärtum och Västerlanda) med busstrafik till och från Trollhättan, Kungälv och Stenungsund, samt anslutningsbussar till Lödöse Södra.


 

VÅRDCENTRALEN Lödöse LäkarhusPå Lödöse Läkarhus möter du engagerad personal som vill ge bästa möjliga vård till dig och dina närmaste. Vi erbjuder högkvalitativ vård med god service och trevligt bemötande.

ÖPPET: Måndag – fredag 08.00-17.00

HÄR ARBETAR:
Specialistläkare i allmänmedicin, Leg. läkare, ST-läkare, Distriktssköterskor, BVC sköterskor, Sjuksköterskor, Psykolog, Medicinska sekreterare

HÄR FINNS DET: 
Barnavårdscentral, BVC, Diabetesmottagning, Astma-/KOL-mottagning, Hypertoni- och hjärtsviktsmottagning, Sjuksköterskemottagning, Lab för provtagning

För mer info besök deras hemsida


 

NÄRBUTIKICA Nära Matkassen ligger i Lödöse centrum / Långgatan 8.
Här finns det Postens inlämnings/hämtnings plats & spelbutik.

Öppettider: Vardagar 8-21 / Helger 9-21
Kontakt: 0520-66 00 10

Varje torsdag finns det FISKEBIL parkerad utanför affären.
Besök och like´a gärna deras facebook sida för aktuella kampanjer och erbjudanden.


ÅTERVINNING inkl. PAPPERPå återvinningsstationerna lämnar du dina förpackningar av papper, plast, metall och glas. När du sorterar förpackningar kan materialet användas igen. Det spar både energi och råmaterial.
Återvinningsstationerna är utplacerade på allmän plats i Lödöse. De står vid ICA butiken, besinstationen eller i bostadsområden. För att se var återvinningsstationerna finns kan du söka i KOMMUNKARTAN.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) ansvarar för alla återvinningsstationer.
Kontakta FTI på 0200-88 03 11 om du vill lämna synpunkter om tömning och städning av återvinningsstationerna.


 

FIBERI hela Sverige byggs fibernätet ut vilket medför att underhållet av det gamla kopparnätet så småningom kommer fasas ut. Hushåll som inte väljer att ansluta sig i detta läge utan vill göra det i ett senare skede kommer med största sannolikhet få betala en mycket högre anslutningsavgift. Villor som är utrustade med fiber drar till sig fler potentiella köpare vid försäljning vilket kan göra villan mer lättsåld och eventuellt leda till ett högre slutbud.
Arbetet med fiber till Lödöse är inne i en intensiv fas

Är du intresserad av fiber men ännu inte anmält ditt intresse? Skynda på för snart går fiber-tåget!

Läs mer på vår Facebook sida eller Lödöses Fiber blog sida för kartor och info över berörda områden.


HYRESVÄRDARLilla Edets kommun har ingen kommunal bostadsförmedling. Det råder bostadsbrist och det ställer högre krav på dig som söker bostad. Du måste själv aktivt leta boende.

Det finns ett antal privata hyresvärdare och ett kommunalt fastighetsbolag som hyr ut bostäder i Lilla Edets kommun. Bostadsföretagen ansvarar själva för information om lediga lägenheter och hanteringen av eventuella kösystem.


 

INVÅNARE

FÖRENINGAR

FÖRETAGARE

%

FAMILJEVÄNLIG